Tuesday, April 24, 2012

Εκλογές 2012: Ψηφίζουμε στην Ελλάδα για να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις σε όλη την Ευρώπη


Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης από κυβερνήσεις στερημένες κάθε δημοκρατικής και κοινωνικής νομιμοποίησης, υπό τις διαταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, μετά από δύο μνημόνια, καθημερινές συνταγματικές εκτροπές και μια λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων, που γκρεμίζουν εργατικά κεκτημένα δεκαετιών, ο ελληνικός λαός κατόρθωσε να επιβάλει τη βούλησή του, παρά τις  συντονισμένες προσπάθειες αναβολής των εκλογών με κάθε μέσο, και θα έχει επιτέλους το δικαίωμα να εκφραστεί δημοκρατικά στις σημαντικότερες ίσως εκλογές της νεότερης ιστορίας του, στις 6 Μάη.      

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται καλεί από τις Βρυξέλλες τους Έλληνες και Ελληνίδες που διαμένουν στο Βέλγιο να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία να εκφράσουμε τη βούλησή μας. Να κάνουμε την οικονομική θυσία να πάμε να ψηφίσουμε. Η αποχή είναι δώρο στα κόμματα των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής κυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), αλλά και στους φασίστες  της Χρυσής Αυγής που παλεύουν για την είσοδό τους στη Βουλή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει νέα μείωση των μισθών κατά 15% στην Ελλάδα. Όταν τα μνημονιακά κόμματα πουλάνε αισιοδοξία, ψεύδονται οικτρά. Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό τους, τόσο ευκολότερα θα συνεχιστεί η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, που έχει ήδη κοπεί στα δύο από το 2009. Όσο πιο εύκολα συνεχιστεί η εφαρμογή  των μέτρων αυτών στην Ελλάδα, τόσο πιο γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ακόμα και ως εργαζόμενοι στο Βέλγιο έχουμε συμφέρον να ηττηθούν οι δυνάμεις της λιτότητας στην Ελλάδα. 


Τη στιγμή που τα δημοκρατικά κι εργασιακά δικαιώματα καταργούνται το ένα μετά το άλλο, δεν πρέπει να περιφρονούμε τη σημασία της ψήφου προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και να μην επιτρέψουμε να πωληθούν στις πολυεθνικές για το τίποτα όσα ο ελληνικός λαός πλήρωνε με τους φόρους του για δεκαετίες.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους τελευταίους έξι μήνες η Ελλάδα κυβερνήθηκε από έναν μη εκλεγμένο τραπεζίτη, κι ότι παρόμοιες εξελίξεις ακολούθησαν και στην Ιταλία. 

Ο εκλογικός νόμος, για άλλη μια φορά, θα δώσει 50 έδρες δώρο στο πρώτο κόμμα, παραβιάζοντας την αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου - χωρίς καν να εξυπηρετεί τη συστημική λογική της ισχυρής κυβέρνησης, αφού η αυτοδυναμία σε καμία περίπτωση δε θα είναι εφικτή καθώς το πρώτο κόμμα κατά τα φαινόμενα 'πιάνει' ποσοστά πολύ κάτω από το όριο του 40, 4%.

Κόντρα σε εκλογικούς νόμους, κυβερνητική, εργοδοτική και μιντιακή τρομοκρατία, εκκλήσεις για 'σύνεση' αλλά και καταστολή των αγώνων, η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες του Βελγίου να ψηφίσουμε στις 6 Μάη :
  • λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στην εξαθλίωση της μεγάλης μάζας του ελληνικού λαού προς όφελος της μειοψηφίας του κεφαλαίου, στην κατάργηση του Κράτους Πρόνοιας  και των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συνέχιση της αποπληρωμής του απεχθούς χρέους από το λαό.
  • λέγοντας ένα βροντερό ΝΑΙ σε μια κοινωνία δικαιότερη από την καπιταλιστική,  μια κοινωνία δημοκρατική με σεβασμό προς τις λαϊκές ελευθερίες, έμφαση στην ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, και δημοκρατικό - εργατικό έλεγχο στα μέσα παραγωγής.
Γι' αυτό :
  •   στηρίζουμε καθαρά αντιμνημονιακές δυνάμεις με αντικαπιταλιστική και διεθνιστική στάση,  που δεν αναπαράγουν απλά με άλλες ταμπέλες το ίδιο σαθρό πολιτικό σκηνικό
  • συμβάλλουμε με την ψήφο μας στο σχηματισμό και την αποτύπωση ενός λαϊκού μετώπου στο οποίο θα πρωτοστατούν οι εργαζόμενοι ως αδιαμφισβήτητη κοινωνική πλειοψηφία και παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, και το οποίο θα απαλλάξει τη χώρα από την παρασιτική άρχουσα τάξη και τους εντεταλμένους της

  • απορρίπτουμε τον εκβιασμό με τις απειλές για χρεοκοπία και έξοδο από το Ευρώ. Ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει και η τύχη ενός νομίσματος που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολυεθνικών θα έπρεπε να απασχολεί μόνο αυτές. Μόνο διακύβευμα των εκλογών είναι το αν ο λαός  θα στείλει μήνυμα  υποταγής ή, αντίθετα, ξεσηκωμού στους εγχώριους και Ευρωπαίους δυνάστες του.  
Κανένα από τα κόμματα  που χρησιμοποιούν ως σωσίβιες λέμβους οι διάφοροι ναυαγοί της πολιτικής ελίτ που εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο καράβι του δικομματισμού δεν μπορεί να υπηρετήσει τους παραπάνω σκοπούς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Καμμένος), η Κοινωνική Συμφωνία (Κατσέλη), το ‘ΌΧΙ’ (Παπαθεμελής - Καζάκης), η Δημοκρατική Αριστερά (Κουβέλης + πολλοί πρώην ΠΑΣΟΚ) φτιάχτηκαν από ανθρώπους που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις ρητορείες για το ‘ευρωπαϊκό όνειρο’, και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σαθρού πολιτικού κατεστημένου. Έχουν ασαφείς θέσεις για το χρέος, και τακτική τους είναι με την πρώτη ευκαιρία να χωθούν σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. 

Πέρα όμως από την υποκριτική αντιμνημονιακή στάση τους, πρόκειται συχνά και για κόμματα με σαφείς εθνικιστικές αντιλήψεις. Τη στιγμή που ο κόσμος της εργασίας σε όλη την Ευρώπη στενάζει κάτω από τα διαδοχικά χτυπήματα των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων, αυτοί διαδίδουν ότι πρόκειται για σύγκρουση του ελληνικού έθνους με άλλα έθνη. Καλούν μάλιστα στην ενότητα μεταξύ Ελλήνων εργαζόμενων και κεφαλαιοκρατών, χωρίς να αμφισβητούν τη διάλυση κατακτήσεων όπως οι συλλογικές συμβάσεις ή ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, ή την πλήρη αποσύνθεση των δομών της δημόσιας Υγείας και Εκπαίδευσης. Επικροτούν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο την καταστολή ενάντια στους μετανάστες κι εμποδίζουν την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων. 

Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε τους Έλληνες μετανάστες στο Βέλγιο να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις που με τον τρόπο που αυτές έκριναν σωστότερο συμμετείχαν και μπήκαν μπροστά στους αγώνες: που οργάνωσαν και περιφρούρησαν τις απεργίες, που ρούφηξαν τα χημικά μαζί με το λαό στις πλατείες, που συμπαραστάθηκαν στους κατοίκους της Κερατέας, που στήριξαν την απόφαση των πολιτών να μην πληρώσουν τα ληστρικά χαράτσια. Αυτές είναι οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς: το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σας καλούμε να στηρίξετε αυτά τα ψηφοδέλτια , γιατί παρά τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους, η ισχυρή ενίσχυση  τους θα δώσει καθαρό μήνυμα αντίστασης αλλά και προοπτικής : η πραγματική απάντηση στην κρίση είναι η οικοδόμηση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας που θα έχει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι το κέρδος των λίγων ως προτεραιότητα της . 

Το αποτέλεσμα της 6ης Μάη μπορεί να δώσει νέα πνοή 'για να γυρίσει ο ήλιος' σε όλη την Ευρώπη. Ο γαλλικός λαός ενίσχυσε μαζικά το Αριστερό Μέτωπο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής (22/04/2012) κάτω από το σύνθημα ‘οι πλούσιοι μας κοστίζουν ακριβά’, ενώ ο ιρλανδικός λαός θα ενθαρρυνθεί από ένα εκλογικό αποτέλεσμα αντίστασης στην Ελλάδα, ώστε να απορρίψει τη νέα Συνθήκη Λιτότητας της ΕΕ,  σε δημοψήφισμα που θα λάβει χώρα στο τέλος του Μάη. 

Η ΕΕ υποσχέθηκε σύγκλιση προς τα πάνω στους λαούς.  Αντ’ αυτού, τους έβαλε σε έναν ανελέητο και συνεχή μεταξύ τους ανταγωνισμό. Σήμερα έχει βάλει στόχο να μετατρέψει το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα σε παρόμοιο με αυτό της Βουλγαρίας, του Βελγίου σε παρόμοιο με ό,τι ήταν πριν της Ελλάδας κ.ο.κ.  Σε μια τέτοια ΕΕ οφείλουμε να αντισταθούμε. 

Οι ζωντανές δυνάμεις της εργασίας και οι προοδευτικοί άνθρωποι σε όλη η Ευρώπη έχουν στραμμένα τα μάτια τους στην Ελλάδα. Ας τους δώσουμε θάρρος για να μας δώσουν κι αυτοί. 

6 ΜΑΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ  ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


6 comments:

  1. christina theodoropoulouApril 24, 2012 at 10:21 PM

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
    Το κάλεσμα είναι δυνατό και ελπιδοφόρο
    Γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέο ξεκίνημα για όλη την Ευρώπη. Γιατί αν μη τι άλλο οι λαοί έχουν έρθει σε πολύ πιό στενή επαφή και αλληλοεπηρεάζονται.
    Θα τα καταφέρουμε

    ReplyDelete
    Replies
    1. I don’t need to flaunt my national identity. http://plagal.wordpress.com/2012/04/24/i-dont-need-to-flaunt-my-national-identity/#like-3536

      Delete
  2. από τον τίτλο φαντάστηκα ότι θα βάλετε πούλμαν :-)
    k

    ReplyDelete
  3. Καράβι θα βάλουμε!

    ReplyDelete
  4. www.epam-hellas.gr
    dite sovara to koma afto.
    i klasiki aristera ine to dekaniki tou pasok ke ti nd.
    doste tin efkeria sto epam na dixi oti ine ondos diaforetiko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δε ξέρω αν διάβασες το κείμενο αλλά λέμε ότι θέλουμε να ψηφιστεί κάτι διεθνιστικό και αντικαπιταλιστικό. Το ΕΠΑΜ δεν είναι τίποτα από τα δύο. Αντιθέτως είναι έμπλεο εθνικιστικής ρητορίας και συνεργάζεται με τον ατνιδραστικό Παπαθεμελή που θέλει να κάνει παράνομη την έκτρωση και ο οποίος είναι κλασικός ΠΑΣΟΚος.

      Delete