Friday, May 17, 2013

Κάλεσμα για ανοιχτή συνάντηση της Πρωτοβουλίας στις 30/5


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,

Εχει περάσει περίπου ένας μήνας από τις εκλογές της 21ης Απρίλη και ήρθε η ώρα μέσω συγκεκριμένων πια δράσεων και προτάσεων στο ΔΣ, να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε την κοινότητα σε έναν πιο υγιή, ανοιχτό και δημοκρατικό φορέα, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ελλήνων στις Βρυξέλλες και θα ενθαρρύνει την συμμετοχή τους. Μια κοινότητα πολιτικά ενεργή, οικονομικά βιώσιμη, κοινωνικά εξωστρεφής και πολιτιστικά αναβαθμισμένη.

Παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων στο ΔΣ, η αδράνεια και η εγκατάλειψη που χαρακτηρίζουν την Κοινότητα αφήνουν ελεύθερους χώρους στους οποίους μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε και να αλλάξουμε τα πράγματα.

Σας καλούμε λοιπόν σε μια ανοιχτή συνάντηση

την Πέμπτη 30 του Μάη 
στο Mundo B (Fair trade room), rue d'Edimbourg 26 
στις 19.00

όπου μετά από έναν απολογισμό της μέχρι τώρα εμπειρίας μας στο ΔΣ της Κοινότητας, θα συζητήσουμε προτάσεις και τρόπους δράσης για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ακολουθούν συνοπτικά κάποιες πρώτες ιδέες πάνω στις οποίες θα μπορούσε να δομηθεί η συζήτηση:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΒ

- ΔΣ ανοιχτά σε όλους με προδημοσιευμένη ημερήσια διάταξη

- Αναβάθμιση και έλεγχος του περιεχομένου της ιστοσελίδας της ΕΚΒ

- Προσπάθεια συντονισμού και κοινής στάσης και δράσης (στο μέτρο του δυνατού) με τις άλλες αριστερές παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΚΒ.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

- Τακτικές ενημερωτικές εκδηλώσεις-συναντήσεις με βελγικά συνδικάτα για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νεοαφιχθέντων μεταναστών.

- Ενίσχυση των γνώσεων γαλλικών και φλαμανδικών των ελλήνων μέσω τάντεμ (ανταλλακτική εκμάθηση γλωσσών) με Βέλγους που μαθαίνουν ελληνικά στην ΕΚΒ

ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΒ

-Αναζήτηση πόρων με άξονα μια αίτηση επιχορήγησης προς το Βελγικό Κράτος για προγράμματα κατάρτισης (γλωσσών κ.α.) όπως δικαιούται κάθε asbl στο Βέλγιο.

- Αυξηση εσόδων μέσω ενοικίασης αιθουσών της ΕΚΒ και συχνότερη χρησιμοποίηση των αιθουσών αυτών για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκθέσεις, προβολές) που θα μπορούσαν να συνοδεύονται από εθελοντικό μαγείρεμα (τα έσοδα στην ΕΚΒ)

Οι τελικές προτάσεις της Πρωτοβουλίας προς το ΔΣ της Κοινότητας θα διαμορφωθούν στην ανοιχτή συνάντηση. Σ'αυτήν την δύσκολη προσπάθεια η συμμετοχή σας με προτάσεις και ιδέες είναι πολύτιμη και απαραίτητη.

Σας περιμένουμε.  

No comments:

Post a Comment