Friday, May 3, 2013

Παρέμβαση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας στο Φώτη Κουβέλη

Στις 24 Απριλίου 2013, η ΔΗΜΑΡ Βρυξελλών οργάνωσε εκδήλωση με καλεσμένο το Φώτη Κουβέλη. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης του έθεσε κάποια καίρια ερωτήματα και του πρόσφερε ένα έργο τέχνης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υπεύθυνη στάση του απέναντι στους "Ευρωπαίους φίλους μας". 



H απάντηση που πήραμε ήταν, εμμέσως και πολύ σαφώς ότι οι αγωνιστές στις Σκουριές είναι κοινοί εγκληματίες, η ελευθερία του τύπου είναι για τους ημέτερους, η δημοκρατία ωχριά μπρος στο δημόσιο χρέος, και το θέμα που μας καίει είναι πώς να μην πάρουν όλα τα φιλέτα του ελληνικού δημοσίου οι Κινέζοι, αλλά να "έχουν μερίδιο και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας" (βλ. Siemens κλπ.)

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο που είχαμε ετοιμάσει. 

"Κυριε Κουβέλη,

Χθες κλείσαμε 3 χρόνια από το περίφημο διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο όταν και μας ανακοίνωσε την σωτηρία μας μέσω του Μνημονίου. Η ΔΗΜΑΡ στάθηκε απέναντι σ αυτό το ισοπεδωτικό για την κοινωνία εγχείρημα έως τις εκλογές του Ιουνίου, όταν και αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά. Έτσι λοιπόν, αύριο στην Βουλή το κόμμα σας ετοιμάζεται να υπερψηφίσει (ή να ψηφίσει παρών, το ίδιο είναι) άλλο ένα πολυνομοσχέδιο-εξπρές που εφαρμόζει πιστά τις επιταγές του μνημονίου.

Πως και γιατί φτάσατε ως εδώ;

"Η χώρα έπρεπε να κυβερνηθεί" είπατε, "έπρεπε να ανακτήσει την αξιοπιστία της απέναντι στους Ευρωπαίους". Ποιους Ευρωπαίους όμως;

Αν εννοείτε την Κυρία Μέρκελ, τον επίτροπο Ρεν και το Γιουρο γκρουπ καλά τα πάτε. Και τις δόσεις μας τις παίρνουμε, και το πείραμα συνεχίζεται.

Υπάρχει όμως και άλλη Ευρώπη.

Υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου οι καταδίκες της κυβέρνησης Σαμαρά που υποστηρίζετε πέφτουν βροχή. Καταδίκες για βασανιστήρια μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα, χιλιάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι για μήνες σε κρατητήρια, καταδίκες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής, καταδίκες ακόμα για άρνηση δικαιωμάτων στους ομοφυλόφιλους.
Υπάρχουν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Δεν περνάει εβδομάδα που να μην μεταδίδουν κάποια είδηση εξευτελιστική για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα: Επιχείρηση Ξένιος Δίας για τους παράνομους μετανάστες, επιχείρηση Θέτις για τους τοξικομανείς, βασανιστήρια αντιφασιστών στην ΓΑΔΑ, διάβρωση της Ελληνικής αστυνομίας από την ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, συλλήψεις δημοσιογράφων, προσαγωγές-απαγωγές μαθητών και χημικά στα σχολεία στην Ιερισσό...για μια χούφτα χρυσόσκονη.

Σε όλες αυτές τις καταγγελίες η κυβέρνηση σας απάντα είτε χλευάζοντας διεθνείς οργανισμούς είτε απειλώντας με μυνήσεις Και βέβαια, είναι και αυτά που δεν μαθαίνονται ακόμα έξω αλλά εσείς τα ξέρετε: Ξέρετε για την λογοκρισία στην ΕΡΤ, για τις ομάδες αλήθειας, για τα ρουσφέτια στον ΟΑΕΔ, ξέρετε όταν ψηφιίζετε τον πρϋπολογισμο Στουρνάρα ότι μειώνει δραστικά τους επιθεωρητές εργασίας αλλά μετά οδύρεστε για το εργασιακό σκλαβοπάζαρο στην Μανωλάδα και τις φράουλες που βάφτηκαν με αίμα...

Κύριε Κουβέλη,

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κυβερνάει η πιο ακροδεξιά δεξιά από την μεταπολίτευση χάρη στη στήριξη ενός κόμματος που λέγεται "Δημοκρατική Αριστερά".

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν η συμμετοχή σας σε αυτή τη κυβέρνηση συμβαδίζει με τις αρχές της αριστεράς αλλά με αυτές της δημοκρατίας."

No comments:

Post a Comment