Thursday, July 11, 2013

Εξελίξεις στην ΕΡΤ και η στάση της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών



Χτες, ένα μήνα μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ, η Κυβέρνηση αποφάσισε να επανεκπέμψει στη συχνότητα της ΕΡΤ, με την πειρατική , παράνομη ΄Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση’, αισθητικής κακόγουστης τηλεταινίας της δεκαετίας του ’90. Συνεχίζει έτσι να αψηφά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και του ΕΣΡ, που δεν ενέκρινε το μεταβατικό πρόγραμμα του νέου φορέα. Η νέα τηλεόραση εκπέμπει μέσα από τα στούντιο της Παιανίας των αδερφών Ελματζόγλου. Οι τελευταίοι είναι ιδιοκτήτες της εταιρείας «Τηλεοπτικαί Επιχειρήσεις Α.Ε», στην οποία έχουν μετοχές από το 2007 – μετά την άδεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού - οι εταιρείες... «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα και ... ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη (!!!).

Τη χθεσινή μέρα επέλεξε, επίσης, η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών για να ανεβάσει, με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα, το ψήφισμα του ΔΣ για την ΕΡΤ, το οποίο περιορίζεται σε ευχολόγια και κατάρες, ωσάν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης να μη στηρίζονται και από τα κομματικά τους φερέφωνα, τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Κοινότητα, εδώ και τρία χρόνια.

Η Πρωτοβουλία είχε καταθέσει ουσιαστικό ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούσε σε αντίσταση, σε συμφωνία με τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ ως επί της αρχής. Οι μνημονιακές παρατάξεις, ομως, έχοντας την πλειοψηφία του ΔΣ και υπό την καθοδήγηση του κ. Συριόπουλου, μέλους του ΔΣ με τη ΝΔ, το καταψηφισαν. Ο κ. Συριοπουλος διατεινόταν ως δημοσιογράφος της ΕΡΤ πως αυτος ξέρει τι πρέπει να μπει στο ψήφισμα και τι οχι. 

Με αυτήν την αφορμή θυμηθήκαμε λοιπόν το δημοσίευμα του Έθνους (για το οποίο η Πρωτοβουλία δεν βρήκε καμία διάψευση) που αποκάλυπτε πέρυσι ότι ο κ. Συριόπουλος βρέθηκε στις Βρυξέλλες με κυβερνητικό βύσμα. Το σχετικό δημοσιεύμα καταγγέλλει επίσης τη μετακίνηση του κ. Συριόπουλου σε θέση άνευ αντικειμένου, καθιστώντας τον έναν από τους καρεκλοκένταυρους της ΕΡΤ που τώρα επικαλείται η φασιστοκυβέρνηση Σαμαρά για να την διαλύσει!
Επικαλούμενος, λοιπόν, ο κ. Συριόπουλος την ιδιότητά του ως εργαζόμενου στην ΕΡΤ, κατάφερε να περάσει ψήφισμα του ΔΣ, που βγάζει λάδι την κυβέρνηση, κρεμώντας στην ουσία τους συναδέλφους του στην Ελλάδα και αδιαφορώντας για εκατομμύρια μετανάστες που χάνουν αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας με την πατρίδα! Συγχαρητήρια στις μνημονιακές παρατάξεις του ΔΣ της Κοινότητας που για άλλη μια φορά βρέθηκαν στην υπηρεσία της Τρόικας και απέναντι στα συμφέροντα των Ελλήνων μεταναστών, που είναι τα ίδια με αυτά των εργαζομένων στην Ελλάδα!

No comments:

Post a Comment